Modigt att såga Leinonen?

Ikväll gäller det. Igen. Kanske för sista gången. Och jag är tjock i halsen och kommer inte kunna sitta och skrika som vanligt. Det lär bli tyst på främre delen av sektion B ikväll. Tråkigt för mig. Skönt för mina hockeygrannar.
 
Och så klart kommer tränar-Janne att sätta sin lilla Växjögullegris Modig i målet ikväll. Det i sig har jag väl inga problem med. Det jag har problem med är att han sätter honom i målet efter att ha sågat Timo Leinonen med orden om att vara en bedrövlig hockeymålvakt denna säsong. Visst har han inte varit het som en nygrillad kyckling den senaste tiden men har utespelarna varit det då? När de vet att det inte är något annat än träningsmatcher. Och visst har Leinonen släppt in mål. Men Modig har inte övertygat mig så mycket att det är befogat att såga Leinonen helt.
 
Timo har gjort det okej. Modig blev inlånad och katastrof är väl rätt ordval för den första matchen. Timo och Oskar växlas om fram till att Modig åter igen ansluter till truppen och blir förstemålvakt. Och han gör det bra. Men sen kommer matchen mot Vita Hästen där han släpper in fyra mål. Han byts ut och Timo släpper sedan inte något mål resterande matchtid. I Tingsryd får han stå från start. Och visst släpper han in tre mål. Men vem hade inte gjort det med den usla hjälp han fick från utespelarna? Superslarv efter superslarv. Så byts han ut. Mot Modig. Som i sin tur släpper in två mål. Och efter det kommer sågningen av Leinonen som sägs vara bedrövlig.
 
Inte för att vara sån men i mitt huvud låter det inte som att det är så stor skillnad på de båda målvakterna. De senaste två matcherna har Timo släppt in tre mål. Modig har släppt in sex mål. Och ändå är det Timo som sågas. Jag är oförståendes.
 
Därtill har Modig ett målvaktsspel som går ut på att stöta bort puckarna från målet. Timos målvaktsspel går ut på att fånga pucken och sätta stopp för den. Timo har även den, enligt mig, rätta kommunikationen och kontakten med sina backar (även om det gick åt helvete i Tingsryd). 
 
Jag hoppas att laget spelar sitt allra bästa ikväll och jag hoppas att Modig håller nollan eller i alla fall spelar stort och övertygar mig om att tränar-Janne hade rätt med att han är den som förtjänar att stå en sådan här ödesmatch.
 
Det viktigaste är att vi vinner ikväll. Och nästa match. Och nästa. Och nästa och nästa... och ja, alla som återstår. Oavsett vem som står. Vinster görs bakom motståndarens målvakt.
 
Så. Nu har jag luftat mina hockeytankar.
 
Heja KHK!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0