Att rita i Photoshop

Jag är precis klar med mitt allra första försök med att rita någonting i Photoshop. Att redigera kan jag ju utan och innan i stort sett men att rita är något annat... Fast jag är ganska nöjd med resultatet faktiskt. Om några gånger kanske det är perfekt! Vem vet? ^^
 

Vinsten var ett faktum!

Igår åkte vi ner till Malmö för att försöka oss på att ta en bortavinst i hockeyn. Och inte förrän det bara var två ynka sekunder kvar av matchen vågade jag jubla över det som då var ett faktum. Vi vann! För första gången sedan september. Inte illa! Och vår vinst innebar att Malmö fick sin 7e förlust på raken. Inte illa det heller! ^^

Grattis till oss! Lite så där lagom skönt var det att lämna hålan Malmö sen och ta sikte hem mot Staun!

Heja KHK:s väg uppåt!
Heja Malmös väg neråt!

När Malmö förlorat tömdes arenan fort och kvar fanns bara vinnarna... Vi! :)

Vinterbilder

Vad mycket Kalmar det har varit denna helgen! I fredags var jag uppe och fotade mina ventilationssystem... och i lördags var det åter igen dags att åka upp. För party! Det var riktigt kul att träffa alla! Tänk att det finns så många fantastiska människor i den staden! :))
 
Det var även ganska kallt där i fredags... allting var vitt! Träden hade frusit till is och allting gnistrade så fint! Idag har jag redigerat två bilder från min lilla fototur i fredags.
 
 
 

Att börja släktforska i rätt tid

Åh! Jag och min släktforskning. Jag är så jävla bra! För bra för att någonsin bli färdig känns det som. Men en vacker dag kommer jag att ha fått ihop den där boken. Får bara hoppas på att alla som lever idag även lever då och får ta del av resultatet. Önskar så att morfar min hade varit i livet och fått ta del av detta arbete. Men samtidigt. Hade det inte varit för honom så hade jag aldrig börjat. Jag tog över det material han påbörjat. Och faktiskt. Hade morfar inte gått bort hade jag inte fått upp intresset så här mycket. Och jag hade kanske inte fått möjligheten att få all den information som jag nu fått från hans äldre bror och yngre syster. Och mormor också för den delen. De är värdefulla informationskällor. Historieböcker värda den bästa platsen i hyllan. Så om du som läser detta sitter där och tänker att släktforskning är något som man ska hålla på med när man är pensionär vill jag bara säga att ju tidigare man börjar desto mer information kan man få. Ta vara på släktingar som lever idag och ställ de frågorna som du inte kan få svar på när de är borta. Be dem beskriva livet förr, guida dig runt i bygderna, visa foton som bara de vet vilka föreställer. Värdefull information. 
 
Igår märkte jag att jag gått bet på information som jag trodde var om min morfars mormors mormors bror. Jag hade hittat bilder på "honom" och hans familj och en massa information. Men sen visade det sig att det var fel person. Så alla timmar gällande honom fick raderas. Men det kändes så meningslöst att ha letat upp alla dessa dokument och lagt ner så mycket tid på det. Så jag bestämde mig för att skriva ett mejl till kvinnan (i USA) som hade bilderna och berätta vad jag hittat och att hon hade fått det hela om bakfoten. Och jösses vad hon blev glad för den informationen. Det var hennes släkt i rakt uppåtgående led. Så nu har vi mejlat lite och jag känner att det blev en skön lite paus från mitt egna letande att hjälpa henne istället. Så i och med detta var det inte alls meningslös tid. Jag har istället varit med och hjälpt en annan släktforskare att få korrekt information vilket är väldigt betydelsefullt. 
 
Nu ska jag forska vidare. Igår följde jag morfars farfars syster bort till Raus där hon gifte sig. Nu ska jag se vart hon och hennes familj tog vägen. Och kanske hittar jag även den gravplats där hon ligger. 
 
Fortfarande mycket att gå igenom. Mycket att leta upp. Och MYCKET att sammanställa. Men jag är så inspirerad och tycker att det är så kul och intressant så det är bara till att fortsätta.
 
Här bjuder jag nu på två bilder från min promenad igår. Martin ville ha nya stearinljus så jag gick till Rusta och köpte det. I vinterlandskapet. Kallt som tusan. Höll på att ge upp efter två minuters promenad men envisade mig med att jag faktiskt skulle ha de där ljusen. 90 minuter senare var jag framme vid Rusta. Japp. Det ligger 8km norrut. Men det var en skön promenad trots allt. Och jag tog bussen hem. Faktiskt ^^
 

Stor trafikolycka hemmavid.

Mamma ringde mig när jag var på gymmet tidigare idag och berättade att det inträffat en jättestor trafikolycka där hemma. Direkt tänkte jag att hon nu skulle berätta något jag inte ville höra. Att någon vi känner skulle ha avlidit eller blivit skadad vid krocken. Men det var det inte. Vad vi visste. Jag har aldrig tänkt på att denna bro varit så trafikerad som den är. För mig är det bara en bro där hemma. Nåväl. Skänker en tanke till alla inblandade och deras familjer och vänner och hoppas på det bästa. Visserligen har en person redan omkommit men med tanke på att det var 100 bilar/lastbilar som var inblandade kunde det ha slutat betydligt värre har jag en känsla av. Hade detta varit för en 20 år sedan hade min kära morfar varit på plats och fått arbeta med både ett och annat. Så till sist skickar jag en tanke till de inom räddningstjänsten som idag verkligen har haft att göra. Ni är guld värda!
 
Länk till Helsingborgs Dagblads rapportering för intresserade
... och länkt till Aftonbladets rapportering för er som hellre läser deras sida.
 
 

Släktfodral

 
Idag har jag sytt ett långtlångtlångt fodral för släktsilvret från morfars farfar. Det tog sin tid men nöjd blev jag! :) 

Nyklippt

Igår var jag och klippte av mig håret. Känns det som iaf. Tog bort det risiga och nu känner jag mig naken. Ovanligt? Nej. Kanske därför jag inte gillar att klippa mig. Vill bara ha tillbaka mitt hår igen. Hur lång tid tar det den här gången tro?

Bättre sent än aldrig var det någon klok som sa...

Gott Nytt 2013!

Gott Nytt allesammans! Har haft en kanonnyår och imorgon kommer det lite bilder också. Till dess! ^^  
RSS 2.0