Silver

Åh! Att vi skulle förlora hockeyn idag! Vi hade du det nästan och så... nej... förlust. Nåväl. Har i alla fall fått putsat upp det gamla matsilvret från morfars farfars gård (släktgården). Nu blir det finmiddagar här hemma framöver^^

Hello Häst!

Igår tillbringade vi eftermiddagen hemma hos Martins farmor då det var födelsedagsfirande där. Jag var även ombedd att fotografera en av katterna. En stor, grå, fluffig och jättemysig perserhane. Han tröttnade på mig mellan varven men sett till helheten var han en tålmodig herre.
 
Jag och Martins mamma var även iväg och fotograferade lite hästar. Fyra hästar stod det i hagen. Två stora och två små. Den lilla bruna var gulligast av de alla. Hihi ^^
 

10 år senare...

Så ja... 
 
... Återträffen med årskurs 9 då ja. Jag var ganska nojig innan jag klampade in på Gråmanstorps Bygdegård. Men jag tog mig i kragen och tvingade mig in. Väl inne var det lite stelt men förmodligen kände de flesta på samma sätt. Det var ju ändå 10 år sedan merparten av oss såg varandra. Men den lilla spänningen som hängde i luften släppte sedan när det var dags att sätta sig till bords. Och vilka bra bordskamrater jag fick då?! Första gången som bordsplacering blir precis som jag vill utan att jag är involverad i själva utplaceringen. Nice! 
 
Under kvällens gång var det mat, lekar, sång, mingel, dans och minnen. Lekarna utfördes i tävlingsform och lagen bildades så som man satt. Jag, Krille, Susanne, Katia, Camilla och Alex blev lag "Bruttorna". Och så klart vann vi allting. En poäng bättre än de som kunde ha varit bäst men som tydligen inte var det. Priset var en fake-champagneflaska, 2 cigarrer, ett paket chokladhjärtan och vars ett champangeglas. Jag gillar att vinna. Faktiskt. Japp.
 
Något annat som jag tydligen gillar är att langa korv. Det är en arbetsskada alltså. En rolig sådan. För när det runt 01:30 dukades fram kokta korvar och bröd samt en brödtång kunde jag inte låta bli utan att ställa mig och langa korv till mina hungriga vänner. Haha. Synd bara att ingen brydde sig om hur snabb jag faktiskt är! haha^^
 
Sen runt 02:00 så trampade jag in hemma hos mamma efter att hon hämtat oss ute i bygden. Somnade sött, eller nåt (jag såg det inte själv ju) och vaknade sedan lagom för lunchfrukost och fika. 
 
En mycket trevlig återträff. Över förväntan. Och ja, det är nästan så att man längtar till att man är 35, på väg mot 36, så att man får göra om det. Undras hur bilderna kommer att se ut då... om 10 år... Spännande!
 

En Kalas-Bra Helg! Yeah!

Vilken helg det var! Härligt!
 
Lördagen började med en biltur ner till Klippan. Och det regnade hela tiden. HELA TIDEN! Och Bromölla tog mig priset! Bländades av ljuset från himlen, såg ingenting för att det regnade så mycket och kände det som att jag var ute och körde mitt på havet. Typ. Kort sagt. Mycket vatten. Noll sikt. Men fram kom vi i alla fall. 10 minuter innan kalaset drog igång. Bara man är i tid så ^^
 
Det blev kinesmat. Och sen fika hemma hos mormor. Japp. Det var mormor som fyllde år. Missade visst att nämna det :) Och jag fick en kul överraskning också! Min kära kusin hade också kommit ner för att fira. Yey! Ses typ max 2 gånger om året typ. Trevlisch trevlisch. Till fikat fick alla andra någon chokladhistoria till tårta men eftersom jag är doktor-ordinerad latosfritt fick jag istället en muffins. Och jösses vad god den var! Det var inte förrän dagen efter när det åter igen var fikadags och tårtan åkte fram som jag suckade lite smått inom mig över mina så kallade delikata hallonmazariner. Aja. Muffinsen var helt perfekt i alla fall. Om någon är intresserad av att anteckna detta ^^
 
Kvällen tillbringade Martin tillsammans med min mor, en styck teve och två styck Crocodile Dundee-filmer. Jag hade det nog liiiiite roligare... Jag var nämligen på återträff med årskurs 9 ... Och mer om detta får du ta del av lite senare... Nu ska jag ta och redigera ihop ett litet kollage från kvällen. Alltid kul att avrunda med en cliffhanger... mohahaha! :)
 

Today

Har haft en perukdag. Har varit på second hand. Har sprungit som en idiot mellan lägenhet och förråd. Har ätit. Har haft sjukling hemma. Har fixat här hemma. Har haft en hyfsat okej dag :)

För att bevittna dagens vinst...

Heja Karlskrona!!!!! :)

Vilken sportdag!

Fick ett ryck att ta på mig min gamla målvaktströja och leka lite med bollen. Sen blev det inte mer med det utan vi gick till Stars och tittade på Karlskronas debutmatch i hockey-allsvenskan. Det blev storstryk mot Leksand. Men men. På söndag ska Örebro få stryk :)

Dagens del av staden

 
 

Balkonghäng

Direkt efter att jag stigit upp ur sängen idag gick jag ut på balkongen för att fotografera lite. Det var lite smådisigt och solen försökte tränga sig igenom sådär fint. Gick in igen för att hämta den stora kameran istället och på väg ut igen hör jag någon form av marschmelodi. Tänkte att nu minsann ska jag fotografera en musikkår men jag hittade ingen. Till min stora förvåning fann jag istället ett monster till militärbåt som kom glidandes till musik. Bild på detta samt lite annat kommer senare idag. För nu ska jag redigera lite bilder från min fotorunda som följde efter balkongfotograferandet. Tills dess bjuder jag på en liten film från balkongen. Jag har lustigt nog döpt den till "Morgonvy över Karlskrona". 
 
 
 

Thank you Kalmar!

Claes: "Är det klart nu?"
Jag: " Ja. Nu är det klart."

Kalmar är över för denna gång. 7 år blev det med ett litet uppehåll på 6 månader. 2005 kom jag hit. Kände ingen. Knappt ens mig själv. Nu, 2012, lämnar jag med ett oräkneligt antal vänner, ännu fler oräkneliga minnen, och med ett helt annat jag. Kan inte annat än säga Tack!

Så, Tack Kalmar för att du lockat så många fina människor till dig!

Mot Kallekrona!

Morgontal

"Solen skiner och ugglan hör - ingen vet nu vad jag gör..."

Börjar dagen med ett superbt egenkomponerat rim. Helt fantastiskt eller hur?! :)

Det har varit en väldigt roligt och känslosam helg det här.

I fredags var jag på familjefotografering. Det blev några bra bilder men efter att den minsta av modellerna ramlade i vattnet så avbröt vi och jag åkte hem med något färre bilder att välja mellan än vad från början var min tanke. Men men. Så kan det gå :)

Lördagen innehöll lite jobb följt av godis-, chips- och dryckesinhandlande, ett besök hemma hos Katarina och sedan min egen avskedsfest hemma hos Claes och Marie. Vi var ett gäng på kanske 15 stycken och vi hade såååå trevligt! Avslutade kvällen på Harrys och natten avslutades med en promenad hem bland frostskadade bilrutor. Lagom småkyligt.

Igår var det så dags för min allra sista jobbardag på Ikea. Jösses vad jag kommer att sakna mina vänner! Den lilla blåa lådan har verkligen innehållit den största familj jag har haft och nu har jag tagit steget ut ur den. Känns lite udda faktiskt :) Nå ja, det var en lugn dag där jag demade kakor och gick runt och bjöd kunder. Och efteråt så stängde jag kassan.

Att säga hejdå till mina vänner som gick hem före mig var inte alls kul. Det var ganska hjärtskärande och situationen förbättrades ju inte av att det i kundradion spelades låtar från det senaste albumet "Absolut Sad Love Songs 38".

Direkt efter jobb var det kräftskiva i Rinkabyholm. Vi var väldigt många för att vara oss så det var hur kul som helst. God mat och gott sällskap är den bästa kombinationen! Och ännu bättre är det att få ha en sådan tillställning med sina vänner en dag som denna då man säger hejdå till jobb, stad och allt.

Och ja just det. Bjuder på en bild på mig igår i ett av kassalådeskåpen på kassakontoret. Det ansågs att jag kunde vara instängd i ett skåp så att jag skulle vara kvar i huset :)

Tack Ikea Kalmar för fyra fina år av vänskap!

Nu valkas hemfärd.

Fin upptäckt

Är ute på promenad och går förbi denna handikappramp som går ner i vattnet. Blir glad i hjärtat av att ALLA får bada :)

Diagnos

Det tog sin tid på vårdcentralen men nu är jag färdig och fick diagnosen "inflammerad tunntarm". Det firar jag med sallad, bulle och medicin. Tack!

Ett sjukt inlägg

Jag lever. Det gör jag. Men det är knappt mer än så. Därav min tysthet här på bloggen. Jag ligger här hemma och tittar på lådorna som borde packas upp men jag är helt utmattad, har en mage som smärtar och ett hjärta som stormklappar mellan varven. Bara tanken på att anstränga mig mer idag får mig att bli än mer trött. Har varit i Kalmar idag och lämnat in nycklarna. Var även på Claes Olsson och shoppade lite bra-att-ha-saker och sen tog jag mig en lunch/fika på stan. I väntan på att bussen skulle ta mig hem. Hemma var jag och skrev in mig på vårdcentralen och imorgon ska jag ta mig dit för läkarbesök. Hoppas att de ställer en diagnos på och inte bara säger att jag ska hem o vila o att det går över av sig självt. Det har pågått i en vecka nu och det känns som att de lär fortsätta om jag inte får någon hjälp.

Hmm... Just nu tänker jag mest på den stundande helgen som innehåller familjefotografering, jobb i dagarna två, min egen hejdå-fest samt en kräftskiva. Hoppas innerligt att jag ska orka med allt! Är ganska inställd på att det blir vattenkalas för min del med tanke på att jag knappt kan äta eller dricka innan magen krampar. Aja. Nog om det.

Måste ju nämna något bra också och det är filmen som jag såg igår. Niceville. Sjukt bra! Hyr den! ^^

RSS 2.0