Modigt att såga Leinonen?

Ikväll gäller det. Igen. Kanske för sista gången. Och jag är tjock i halsen och kommer inte kunna sitta och skrika som vanligt. Det lär bli tyst på främre delen av sektion B ikväll. Tråkigt för mig. Skönt för mina hockeygrannar.
 
Och så klart kommer tränar-Janne att sätta sin lilla Växjögullegris Modig i målet ikväll. Det i sig har jag väl inga problem med. Det jag har problem med är att han sätter honom i målet efter att ha sågat Timo Leinonen med orden om att vara en bedrövlig hockeymålvakt denna säsong. Visst har han inte varit het som en nygrillad kyckling den senaste tiden men har utespelarna varit det då? När de vet att det inte är något annat än träningsmatcher. Och visst har Leinonen släppt in mål. Men Modig har inte övertygat mig så mycket att det är befogat att såga Leinonen helt.
 
Timo har gjort det okej. Modig blev inlånad och katastrof är väl rätt ordval för den första matchen. Timo och Oskar växlas om fram till att Modig åter igen ansluter till truppen och blir förstemålvakt. Och han gör det bra. Men sen kommer matchen mot Vita Hästen där han släpper in fyra mål. Han byts ut och Timo släpper sedan inte något mål resterande matchtid. I Tingsryd får han stå från start. Och visst släpper han in tre mål. Men vem hade inte gjort det med den usla hjälp han fick från utespelarna? Superslarv efter superslarv. Så byts han ut. Mot Modig. Som i sin tur släpper in två mål. Och efter det kommer sågningen av Leinonen som sägs vara bedrövlig.
 
Inte för att vara sån men i mitt huvud låter det inte som att det är så stor skillnad på de båda målvakterna. De senaste två matcherna har Timo släppt in tre mål. Modig har släppt in sex mål. Och ändå är det Timo som sågas. Jag är oförståendes.
 
Därtill har Modig ett målvaktsspel som går ut på att stöta bort puckarna från målet. Timos målvaktsspel går ut på att fånga pucken och sätta stopp för den. Timo har även den, enligt mig, rätta kommunikationen och kontakten med sina backar (även om det gick åt helvete i Tingsryd). 
 
Jag hoppas att laget spelar sitt allra bästa ikväll och jag hoppas att Modig håller nollan eller i alla fall spelar stort och övertygar mig om att tränar-Janne hade rätt med att han är den som förtjänar att stå en sådan här ödesmatch.
 
Det viktigaste är att vi vinner ikväll. Och nästa match. Och nästa. Och nästa och nästa... och ja, alla som återstår. Oavsett vem som står. Vinster görs bakom motståndarens målvakt.
 
Så. Nu har jag luftat mina hockeytankar.
 
Heja KHK!
 

Två år har passerat

 
Två år har passerat.
 
Igår var det på dagen två år sedan jag talade med dig för sista gången.
Två år sedan jag berättade att vi älskade dig och du sa att du visste det men att du inte ville längre. 
 
Idag är det två år sedan mamma ringde mig och berättade att det var över.
Att du hade fått din vilja igenom och fått gå vidare till andra sidan som en fri och lycklig man igen.
 
Två år utan att få höra din röst eller krama dig hårt.
 
Ändå har det gått så fort och så bra.
 
Det har varit två fina år med dig vid min sida i varje steg jag tagit.
 
Älskade dig då.
Älskar dig nu.
Älskar dig för alltid.
 
Söta lilla morfar.
 
Tillsammans för alltid!
<3
 

Birdies in Karlskrona ^^

Häromdagen var jag ute på en tvåtimmars fotopromenad. Jag hade lovat en släktforskarvän borta i Amerikat att fota lite hur jag bodde... och eftersom lägenheten fortfarande inte är helt i ordning passade jag på att gå ut i det fina vädret och fota lite i staun. Några stadsbilder blev det. Men jag fastnade bland alla fåglar. Älskar att bara stå och titta på dem. De gör mig så glada när de simmar och hoppar glädjeskutt i vattnet eller sitter och solar på isen. Det är livet det tror jag :) Jag blev till och med polare med en av gräsänderna i slutet. Jag satt på huk och fotade och han kom närmre och närmre, tittade på mig, gick runt mig... stannade upp och tittade på mig ännu mer... tog ett varv till och sen tog han tag i saken och näbbade mina skor. Haha! Söta lilla and! Och hans andfru stod en liten bit bort och tittade på honom och såg ut att tänka: "Men Herre Jösses... vad håller du på med din tok?!" ^^ Dessförinnan började även två gräsandshanar att slåss framför mig. De bet varandra i näbben och svingade fram och tillbaka tills den ena föll. Intressant! :)
 
Så... här kommer lite bilder på ett vintrigt Karlskrona och lite fåglar :)
 

I hallen...

Så här har jag valt att inreda i hallen and I LOVE IT! ;) Sakerna och Herr Björne är placerade på en byrå som vi köpte av de som bodde här innan. Ett bra köp helt klart värt de där 150kr som de begärde! ^^ Just denna del av hemmet är nog den som jag ät mest nöjd med hittills... Tätt följt av sovrummet :)

Snart färdigflyttad! ;)

Jag vet att jag är sjukt riktigt dålig på det här med blogguppdateringar nu. Men jag har inte känt för att skriva om eller visa upp bilder på en nerpackad lägenhet och röran som blir i den nya. Har flyttat igen nämligen. Och nu efter exakt en vecka är det bara tavlorna som ska upp på väggarna och ett köksbord som ska inhandlas. Sen är allt klart och jag är förhoppningsvis fylld av lite energi igen :) tipsar på att följa mig på instagram under tiden. Där är jag fortfarande ganska duktig på att uppdatera. En liten bild tagen av mobilen är inte lika jobbigt som ett blogginlägg för tillfället :)

Snart är det vår på riktigt mina vänner! Trots att det snöar ute nu igen. Bara för att retas. Längtar till att blommor och blad börjar komma! Då ska jag it och fota en massa knoppar och birdies! :)

Avslutar med en bild på två medlemmar av familjen Kjellsson/Westermark. Herr Persson och Bäver har hittat en plats i vardagsrummet där de kan sitta och mysa tillsammans när de kollar på teve :)

RSS 2.0