Ångestdrabbningen

11:00 igår avgick de fem bussarna med supportrar från Karlskrona till Huddinge. I buss fyra satt jag. Självklart inte ensam. Trevlig sällskap hade jag också. Väl framme började nervositeten smyga sig på. Jag var inte själv med på matchen för två år sedan då vi (KHK) missade avancemang till HockeyAllsvenskan efter förlust mot just Huddinge i Huddinge. Men min sambo med far och släktingar samt en hel del andra människor var det så jag var väl insatt i nervositeten som historien påminde om. Men inte kunde vi väl förlora vår allsvenska plats en gång till? Självklart inte! Efter 33 sekunder var vi ju i ledningen. Yes! Det skulle gå vår väg denna gång!
 
Trodde jag i hela 15 sekunder. Sedan var hoppet och övertygelsen åter igen på väg ner för kasebanan. Rejält. Min röst följde även med då den gav upp mellan varven och jag lät som en strypt hundleksak i målbrottet.
 
Så gjorde de ett mål till. 
 
Nej!
 
Nej!
 
NEJ!
 
Hur kunde det bli så? Varför kan vi inte spela? Vad är det som händer? Nej, nej, nej.
 
Tredje perioden drar igång. Och för varje minut drar mina händer sig närmre och närmre ansiktet för att försöka gömma mun och ögon. Det är inte sant det här. 
 
Efter 56 minuter och 21 sekunder sitter den så äntligen. Kvitteringspucken! Total lycka i en halv minut. Chansen fanns fortfarande. 
 
Slutsignal.
 
2-2.
 
Övertid.
 
2-2.
 
Straffar.
 
Nej!
 
Ja!
 
Neeeeej!
 
Jaaaaaaaa! Moooooodig!
 
Neeeej!
 
Jaaaaaaa! Mooooodig!
 
Jaaaaaaaaaaaaaa! Herr Johansson!!
 
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!
 
Va?! Är det sant?! 
 
Medan lagkapten McDonell missar sin straff och vi släpper in nästa och Huddinge faktiskt vinner över oss igen så brakar det loss... Glädjehelvetet i Huddinge.
 
Vita Hästen HAR besegrat Tingsryd under straffläggningen. 
 
Och det är sant!
 
Vi är kvar!
 
Och hemma på väggen får teckningen av Timo Leinonen samt KHK-löpet från 2012 fortsätta att pryda väggen.
 
Fint!
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0