Premiärsläpp

Idag har jag varit på Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby. Av alla ställen på jorden. Och det var jättemysigt! Mitt livs första kosläpp och jag som bara älskar kor älskade att vara där och se när de skuttade ut till det färska gräset och den friska luften. Och jag tror nog att kossorna var ännu lyckligare än vad jag var. Vem hade inte varit det efter ett halvår inomhus?! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Muuuu!
 

Movietime

Oh! Nu ska vi iväg och kolla på bio. Nya filmen med Mads Mikkelsen... eller som han heter på originaldanska... Määäääeeeedds Mikkelsääään. Jag tror att den är bra för han är ju bra! Me like** Har även tryckt i min lightglass med kiwi. Alldeles för mycket. Blööö!

Ny design :)

Fotograferat av Christina Westermark.
Redigerat har jag gjort själv.
 
 
Nu har bloggen fått sig lite kärlek också och det behövdes verkligen. En ny design där det händer lite mer utan att för den delen vara allt för rörigt. Nytt för nu är att jag kommer att kategorisera mina inlägg så att ni lättare hittar inlägg om det som ni är intresserade av att läsa om, om ni nu vill läsa i efterhand. Snällt va? :)
 
Jag har även tryckt in en liten profilbild på mig här också. Samma bild som är i detta inlägget. Jag satt länge och testade med olika bilder men jag hittade alltid något med bilderna sedan som jag störde mig på. Så hittade jag denna bild som svärmor min tog en gång när vi rymde iväg från ett födelsedagskalas ute på vischan för att istället springa runt och fota lite. Vi var åter alldeles lagom till att fikat ställdes fram. Busigt! ^^
 
Redigeringsmässigt vet jag inte exakt vad jag gjort. Jag satt och drog i exakt alla spakar som fanns och sedan testade jag ett serietidningsfilter och tog det dubbelt. Och helt plötsligt var jag supernöjd! Vad tycker du om bilden förresten?

Sportigt värre

Idag har jag tillbringat min dag i Kalmar tillsammans med Martin. Det blev lite shopping på Clas Ohlsson, Stadium och så klart på IKEA. Sistnämnda är helt klart mitt favoritställe i denna stad eftersom hela huset myllrar av mina vänner. Alltid lika kul att komma dit! Och idag åt jag en caesarsallad och den var god :) Vi köpte en skrivbordslampa som jag nu har här vid min dator och ja, den fungerar alldeles perfekt. Vi köpte även en hallampa men den är en historia för sig. Vi har fel kontat till den, saknar skruv till taket och har köpt alldeles för många lampor till den. Så den får ligga på köksbordet i väntan till en ny tur till Ikea och Kalmar. Just nu känns det bara allmänt superjobbigt eftersom jag bara vill ha upp den och få allt fixat och klart totalt. Nåväl.
 
Sen var vi även på årets första fotbollsmatch i kycklinggrytan (Guldfågeln Arena) och beskådade mötet mellan Kalmar FF och Häcken. Det blev oavgjort och var inte riktigt superspännande. Men en mycket trevlig kväll då vi satt i solen och myste ner oss i dess strålar för första gången detta år typ.
 
 
Ah! Jag har nog aldrig längtat så mycket efter sol och värme som jag gör nu. Hade jag haft pengar hade jag lätt åkt iväg en vecka eller två. För tid finns det ju gott om iaf. Men snart borde det väl vara vår på riktigt? Hockeysäsongen har avslutats och fotbollen påbörjats. Is bytats mot gräd. Det är väl ett tecken? Eller?
 

Ångestdrabbningen

11:00 igår avgick de fem bussarna med supportrar från Karlskrona till Huddinge. I buss fyra satt jag. Självklart inte ensam. Trevlig sällskap hade jag också. Väl framme började nervositeten smyga sig på. Jag var inte själv med på matchen för två år sedan då vi (KHK) missade avancemang till HockeyAllsvenskan efter förlust mot just Huddinge i Huddinge. Men min sambo med far och släktingar samt en hel del andra människor var det så jag var väl insatt i nervositeten som historien påminde om. Men inte kunde vi väl förlora vår allsvenska plats en gång till? Självklart inte! Efter 33 sekunder var vi ju i ledningen. Yes! Det skulle gå vår väg denna gång!
 
Trodde jag i hela 15 sekunder. Sedan var hoppet och övertygelsen åter igen på väg ner för kasebanan. Rejält. Min röst följde även med då den gav upp mellan varven och jag lät som en strypt hundleksak i målbrottet.
 
Så gjorde de ett mål till. 
 
Nej!
 
Nej!
 
NEJ!
 
Hur kunde det bli så? Varför kan vi inte spela? Vad är det som händer? Nej, nej, nej.
 
Tredje perioden drar igång. Och för varje minut drar mina händer sig närmre och närmre ansiktet för att försöka gömma mun och ögon. Det är inte sant det här. 
 
Efter 56 minuter och 21 sekunder sitter den så äntligen. Kvitteringspucken! Total lycka i en halv minut. Chansen fanns fortfarande. 
 
Slutsignal.
 
2-2.
 
Övertid.
 
2-2.
 
Straffar.
 
Nej!
 
Ja!
 
Neeeeej!
 
Jaaaaaaaa! Moooooodig!
 
Neeeej!
 
Jaaaaaaa! Mooooodig!
 
Jaaaaaaaaaaaaaa! Herr Johansson!!
 
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!
 
Va?! Är det sant?! 
 
Medan lagkapten McDonell missar sin straff och vi släpper in nästa och Huddinge faktiskt vinner över oss igen så brakar det loss... Glädjehelvetet i Huddinge.
 
Vita Hästen HAR besegrat Tingsryd under straffläggningen. 
 
Och det är sant!
 
Vi är kvar!
 
Och hemma på väggen får teckningen av Timo Leinonen samt KHK-löpet från 2012 fortsätta att pryda väggen.
 
Fint!
 
 
 
 

Hotellbuffé

Idag åt vi kvällsmat på Clarion Collection Hotel här i stan. Vi hade fått en kupong av svärmor min som gjorde att vi fick äta gratis. Tack! Ikväll var det ugnsbakad torsk med kokt potatis och äggsås, lite morotssoppa och sallad med skinkskiva och en bit sill. Det var mumsigt! Och sen kunde jag inte hålla mig ifrån smulpajen a'la blåbär och tillhörande vaniljsås. Ajabaja! Men men. Det var en engångsföreteelse. Hamnar en smulpaj framför mig så går det inte att låta bli.

 

Imorgon ska vi iväg på bussresa till Huddinge för att heja fram vårt kära hockeylag så att vi får bli kvar i Allsvenskan. 

Heja KHK! Heja Heja!

 

Åh vad synd det är att jag mår illa när jag läser böcker under bussfärd. Någon bra ljudbok har jag inte heller. Jag får väl räkna träd och sova på resan upp och ner :)

Mobilpromenad

Var ute på en liten minipromenad idag för att lufta lungorna efter denna förkylning som suttit i i en vecka nu. Det känns som att jag är så när som frisk. Men när den första backen kom blev det anfått direkt så förkylningen segar sig kvar i kroppen och jag får nog vara så snäll och avvakta med träning i några dagar till. Suck. 
 
Hade tyvärr inte någon bra kamera med mig på min lilla runda så det fick bli några bilder med mobilen istället. Tur att man har den vart man är går idag!
 
Är det kanske våren som tränger igenom på riktigt tro?
 
RSS 2.0